Personen met een beperking

Personen met een beperking

Aangepast aanbod
Reserveer een tijdslot

De ‘M’ van ‘Maatwerk’

Een bezoek aan M zou voor iedereen een onvergetelijke ervaring moeten zijn. Zo hebben we een aanbod op maat van blinden en slechtzienden en voor personen met dementie. Begeleiders van personen met een beperking krijgen gratis toegang tot het museum.

Toegankelijk museum

M is de eerste ‘Able-ambassadeur’ en werkt nauw samen met de adviesraad voor toegankelijkheid van de Stad Leuven. Samen werken we rond inclusie, diversiteit en toegankelijkheid en maken we van M een plek voor iedereen.

Personen met autisme

Een daguitstap plannen is niet voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld. Mensen met autisme hebben nood aan structuur en voorspelbaarheid, maar als zij op daguitstap gaan valt dit allemaal weg. Door middel van tips, visuele plannetjes, etc. wil Toerisme voor Autisme hieraan tegemoetkomen. Zo vind je op hun website een handig en gedetailleerd stappenplan waarmee je je bezoek aan M tot in de puntjes kan voorbereiden!

Rolstoelvriendelijk

De architectuur van M is letterlijk laagdrempelig. Naast aangepast sanitair, hellende platforms en toegankelijke zalen, heeft M twee rolstoelen en twintig klapstoeltjes ter beschikking. Uiteraard is ook een geleidehond welkom in onze zalen.

Begeleiding vanaf het station

Heb je graag begeleiding naar het museum? Verwittig ons dan drie werkdagen op voorhand en één van onze medewerkers begeleidt je graag op je heen- en terugweg.

Dichtbij parkeren

Bezoek je M en parkeer je graag dichtbij? Parking Ladeuze bevindt zich op twee minuten wandelen van het museum. Je vindt er 18 plaatsen voor personen met een beperking, 6 plaatsen per verdieping. De maximale inrijhoogte van de parking bedraagt 1.90m. Verder kan deze kaart met parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap van pas komen. Ook kan je gebruik maken van de On Wheels-app.

Meer info over de bereikbaarheid van M vind je hier terug.

Rondleidingen op maat

Een rondleiding voor blinden en slechtzienden

Dementievriendelijke rondleiding