Pop-up kinderkunstenparcours

05.05.2018 - 15.06.2018
Meer weten?

M verbindt schoolkinderen met hun wijk

Veertig leerlingen uit de lagere school Mater Dei maakten samen met fotografe Evy Raes foto’s van plaatsen in Leuven die hen inspireren. Hun beelden dienden als basis voor twaalf unieke kunstwerken, die verwerkt werden tot tien stoepstickers. Het resultaat: een pop-up kunstenparcours voor en door jongeren dat doorheen Leuven slingert. 

Een wandeling met een interactief opdrachtenboekje loodst je langs het hele parcours. Bij elke sticker kan je bovendien een filmpje downloaden waarin de kinderen vertellen over het project en hun buurt. 

Ben jij ook benieuwd naar het Pop-up openluchtmuseum en de ervaringen van de kinderen van Mater Dei? Je kan de wandeling nog beleven tot en met 15 juni. Boekjes kan je gratis verkrijgen in M. De wandeling start op het Sint-Jacobsplein en eindigt aan de Vaartkom.

Meer over het project

Het pop-up kinderkunstparcours is het resultaat van een samenwerking tussen de Leuvense lagere school Mater Dei en het M-LIFE Fonds, met bijdragen van Stichting Koningin Paola, Kiwanis Artemis Leuven, For a better Life, en giften van individuen die het project een warm hart toedragen. 

De leerlingen werden daarbij ondergedompeld in de geschiedenis van hun stad en brachten een exclusief bezoek aan het kunstdepot. Met al die opgedane inspiratie gingen ze aan de slag om zelf een kunstwerk te realiseren. Het resultaat is nog tot 15 juni te zien langs het stickerparcours doorheen Leuven. 

Benieuwd naar de details over M-LIFE en de samenwerking met Mater Dei? Neem dan een kijkje op de M-LIFE-website en kom alles te weten over dit project en alle andere initiatieven.

Praktisch