Bereid je bezoek voor

Praktische informatie

Ontdek het programma

Openingsuren

M Leuven

M Leuven

Open

Ma, di, vr, za, zo: 11:00 - 18:00

Do: 11:00 - 22:00

Ma, di, do, vr: voor schoolgroepen open vanaf 9:30

Gesloten

Elke woensdag en op deze data

momenteel slechts tijdelijk toegankelijk

Sint-Pieterskerk

momenteel slechts tijdelijk toegankelijk

Sint-Pieterskerk

Open

Ma, di, do, vr, za: 10:00 – 16:30

Zo: 11:00 – 16:30

Gesloten

Elke woensdag

Opmerking: De Sint-Pieterskerk is slechts gedeeltelijk toegankelijk. De kunstschatten zijn niet te zien t.e.m. 6 maart 2020.

De M-app

Je persoonlijke gids in handformaat

De M-app

Je persoonlijke gids in handformaat

Plan je een bezoek aan M? Naast de audiotour, zaalfolders of een bezoek met gids, kan je nu ook op pad met de nieuwe M-app. De app kan je gratis downloaden op je smartphone (voor Android of iOS). Navigeer ermee door het museum en ontdek een veelheid van verhalen achter de kunstwerken.

Breng een bezoekje aan onze M-shop

Breng een bezoekje aan onze M-shop

Genoten van je museumbezoek? Wil je je nog verdiepen in een onderwerp of neem je graag een souvenirtje mee? In onze M-shop kan je terecht voor publicaties, zowel van M zelf als andere, originele kinderboeken of een aandenken aan je bezoek zoals notitieboekjes, tote bags, postkaarten, ... Leuk voor jezelf of als cadeau! De M-shop bevindt zich in de Lobby, onze ontvangstruimte. Je kan er rustig grasduinen in het aanbod, ook zonder toegangsticket.

Bereikbaarheid

Plan je route naar het museum

Plan je route naar het museum

Met de fiets

Alle fietsers zijn welkom. Je kan je fiets makkelijk en veilig achterlaten in de fietsenparking onder het Rector de Somerplein. Van daar is het nog twee minuten wandelen naar het museum.

 

Met het openbaar vervoer

Het museum bevindt zich op tien minuten wandelen van het station van Leuven. Kom je met de bus, dan is het Rector de Somerplein de dichtstbijzijnde halte. Stippel je route uit met Google maps.

 

Met de auto

Het nieuwe circulatieplan leidt je in verschillende lussen naar Leuven en de parkings. Vermijd je liever het verkeer in de stad? Parkeer dan je auto op één van de randparkings en neem gratis de bus naar het centrum. Parkeer je liever dichtbij? Dan is parking Ladeuze op twee minuten wandelen van het museum. Je vindt er ook 18 plaatsen voor personen met een beperking (hoogte parking: 1.90m). Klik hier voor meer informatie over het circulatieplan en alle parkeermogelijkheden.

 

Met de tourbus

Alle info over hoe je met de tourbus het museum bereikt, vind je op deze pagina van Visit Leuven. 

Plan je route naar de Sint-Pieterskerk

Plan je route naar de Sint-Pieterskerk

Met de fiets

Laat je fiets veilig achter in de fietsenparking onder het Rector de Somerplein, naast de Sint-Pieterskerk. 

 

Met het openbaar vervoer

Er is een bushalte op het Rector de Somerplein, vlakbij de Sint-Pieterskerk.

 

Met de auto

Het nieuwe circulatieplan leidt je in verschillende lussen naar Leuven en de parkings. Vermijd je liever het verkeer in de stad? Parkeer dan je auto op één van de randparkings en neem gratis de bus naar het centrum. Parkeer je liever dichtbij? Dan is parking Ladeuze op vier minuten wandelen van het museum. Je vindt er ook 18 plaatsen voor personen met een beperking (hoogte parking: 1.90m). Klik hier voor meer informatie over het circulatieplan en alle parkeermogelijkheden.

 

Ontdek onze partners

Weekendje weg of een daguitstap in Leuven?

Stijlvol logeren in Leuven

Begijnhof Hotel

Mooi op mensenmaat

Ontdek Leuven

Bezoekersreglement