M-cenassen

Preview Dirk Braeckman in M

01.02.2018
Schrijf je in

Nog tot eind november loopt de solotentoonstelling van Dirk Braeckman in het Belgische paviljoen op de Biënnale van Venetië. Samen met curator Eva Wittocx brengt de kunstenaar er een uitgepuurde en strakke presentatie waarin zijn krachtige en mysterieuze fotografische zwart-witbeelden optimaal tot hun recht komen. 
Heb je nog geen bezoek kunnen brengen aan Braeckmans tentoonstelling op de Biënnale van Venetië? Niet getreurd, want na afloop keert de tentoonstelling in februari 2018 terug naar België als een dubbeltentoonstelling van Dirk Braeckmans werk, gelijktijdig in M en in BOZAR.

De tentoonstellingen zijn complementair en belichten afzonderlijke aspecten van zijn veelzijdige praktijk. In BOZAR toont Braeckman een twingtal werken op maat van de antichambres. Centraal staan zijn  monumentale prints, met vooral werk uit Venetië, nieuw werk en een selectie oudere beelden. In M zie je de experimentele kant van Braeckman. In twee zalen gunt de kunstenaar je een unieke blik in zijn donkere kamer en toont hij kleiner werk op papier. Zijn onderzoek naar nieuwe media komt ook aan bod. Zo realiseert hij een grote projectie op maat van M.

Tijdens een exclusieve preview voor M-cenassen krijg je de kans om de tentoonstelling als eerste binnen te wandelen. Nadien, om 20u, volgt de eigenlijke vernissage.

Wist je trouwens dat je de tentoonstelling van Dirk Braeckman in BOZAR als M-cenas gratis kan bezoeken? Vergeet dan wel zeker niet je lidkaart mee te brengen.


Opmerking
Deze preview is een 'Member brings member' activiteit. Dat betekent dat je een kennis of koppel mag meebrengen en laten kennismaken met de M-cenasactiviteiten.

Praktisch