Restaureer mee aan Dirk Bouts' Marteling van de Heilige Erasmus

Treed in de schoenen van de middeleeuwse mecenassen

Restaureer mee aan Dieric Bouts' Marteling van de Heilige Erasmus

Doe een gift

Kunst en erfgoed bewaren, voor altijd en voor iedereen. Dat is de missie van M-LIFE, het fonds dat M – Museum Leuven binnen de Koning Boudewijnstichting oprichtte en dat erkend is als goed doel. Met dit fonds onderneemt M verschillende restauratieprojecten. Eén van die projecten is de restauratie van het schilderij De marteling van de Heilige Erasmus door de Leuvense schilder Dirk Bouts, één van de belangrijkste Vlaamse Primitieven. 

De marteling van de Heilige Erasmus is een topstuk dat al bijna 600 jaar op zijn originele plaats bewaard wordt, in de Leuvense Sint-Pieterskerk. Meer zelfs, het werk werd speciaal voor die plek geschilderd. Kortom: uniek Vlaams erfgoed van de bovenste plank.

Met een grondige restauratie en wetenschappelijk onderzoek wil M dit prachtig staaltje vakmanschap ook voor de komende generaties in de best mogelijke toestand bewaren. De investering voor de restauratie en het onderzoek is bijna rond, maar we zijn er nog niet. En daar speel jij een sleutelrol, want jouw bijdrage brengt ons alvast een stapje dichter bij de € 1.200 die nog nodig is. Help restaureren, treed in de schoenen van de middeleeuwse mecenassen en zorg ervoor dat M dit Leuvense topstuk nog minstens 600 jaar langer kan bewaren!

Via www.m-life.be doe je gemakkelijk een gift, hoe groot of klein ook. Want samen realiseren we grootse plannen.

Hoe besteden we jouw gift?

Alle giften gaan naar de conservatie (reiniging, vernisafname en conservatie van de verflaag). De totale restauratiekost is verdeeld in:

36%
Vooronderzoek - Analyse - Beeldvorming

24%
Reiniging - Vernisafname - Conservatie verflaag

21%
Retouchering - Afwerking restauratie

19%
Demotage - Werken aan de lijst - Parkettering - Overige kosten (transport, materiaal, dossier)