Vernissage en gegidste rondleiding Rodin, Meunier & Minne

M-bassadeurs, M-bassadeurs+ en M-cenassen

Vernissage en gegidste rondleiding Rodin, Meunier & Minne [TIJDELIJK UITGESTELD]

19.03.2020 - 02.04.2020

Belangrijke mededeling

Omwille van de maatregelen van de federale regering om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken is dit evenement tijdelijk uitgesteld.

Wil je M toch graag bezoeken? Heel wat van onze tentoonstellingen kunnen online bekeken worden via een virtuele tour. Benieuwd? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te drukken.

Vernissage en gegidste rondleiding

Rodin, Meunier & Minne

[TIJDELIJK UITGESTELD]

De beeldhouwers Auguste Rodin, Constantin Meunier en George Minne waren de voortrekkers van een ware beeldrevolutie aan het einde van de 19de eeuw. Die zou de fundamenten leggen voor de moderne beeldhouwkunst. Inspiratie voor hun revolutie haalden de kunstenaars nochtans in het verleden. Ze grepen in veel opzichten terug naar de middeleeuwen om hun beeldtaal voor de toekomst vorm te geven. In M worden werken van de kunstenaars tegenover middeleeuwse beelden geplaatst om zo de opmerkelijke parallellen tussen de twee tradities bloot te leggen.

Praktisch

Kom naar de vernissage en ontdek de expo. Als M-bassadeur +, M-bassadeur (nieuwe formule vanaf 2/03/2020) en M-cenas kan je ook aansluiten voor de gegidste rondleiding op 22 maart en 2 april.

 

Vernissage

Gegidste rondleidingen