Exclusief voor M-cenassen

Vierdaagse uitstap Doornik, Rijsel, Duinkerke, Roubaix en Kortrijk

08.11.2019 - 11.11.2019
Schrijf je in

Bijna een jaar na de M-cenas-citytrip naar Palermo trekken we er weer op uit met de M-cenassen. In november staat er namelijk een nieuwe vierdaagse culturele uitstap op het programma. Deze keer zoeken we het iets dichter bij huis en strijken we neer in het Noord-Franse Rijsel. Van daaruit staan er trips naar Doornik, Duinkerke, Roubaix en Kortrijk op het programma.

Misschien ken je Rijsel wel als de geboortestad van Charles de Gaulle of de plek waar Eden Hazards professionele voetbalcarrière begon. Feit is dat de stad op cultureel vlak nog een heleboel meer te bieden heeft. Het is dan ook dé ideale uitvalsbasis voor een vierdaagse culturele ontdekkingreis in de regio. Daarbij krijgen we bovendien het gezelschap van Peter Carpreau, conservator en afdelingshoofd oude kunst van M, en Valerie Verhack, curator en diensthoofd hedendaagse kunst van M.

Op het programma staat onder meer een bezoek aan de Cathédrale Notre-Dame de Tournai (Doornik), het FRAC Nord-Pas de Calais (Duinkerke), La Piscine (Roubaix) en het Palais des Beaux-Arts de Lille (Rijsel). Overnachten doen we in het luxueuze viersterrenhotel Mercure Lille Centre Grand Place.

Bekijk het volledige programma hier.

Praktisch

Opmerking:
Bij inschrijving dient er een voorschot van 50% van het totaalbedrag betaald te worden voor 30 juni 2019, en dit via factuur. Het overige bedrag dient betaald te worden voor 15 oktober 2019, eveneens via factuur.


Meer info vind je terug in het reisprogramma.