Wilfried Rentmeesters

Expo Leuven

Wilfried Rentmeesters

05.09.2020 - 26.09.2020

In september staat in de exporuimte van Tweebronnen de tentoonstelling ‘Archi-Texture’ van Leuvens fotograaf Wilfried Rentmeesters. Fotografie, video en installaties wisselen elkaar af in een strak, bouwkundig ritme.

De technische mogelijkheden van multimedia gebruik ik als instrument om mijn creatief proces te voeden Wilfried Rentmeesters

Wilfried Rentmeesters denkt met zijn artistiek werk in beelden: “De technische mogelijkheden van multimedia gebruik ik als instrument om mijn creatief proces te voeden. Mijn installaties zijn  opgebouwd met dagelijkse objecten, aangevuld met interpretaties van architectonische elementen en daar laat ik de kracht van de fotografie op los. Het samenkomen van die twee werelden leidt telkens tot een krachtig nieuw verhaal. Elk foto wordt op die manier een fysiek object, een unieke creatie.”

 

Rentmeesters is al vele jaren een vaste waarde in Leuven, met een eerste tentoonstelling in 1993. Architectuur is een thema dat een groot deel van zijn werk uitmaakt. Met dit project is het de kunstenaar er niet om te doen om een documentaire weergave van ‘bouwsels’ te maken. Die zijn slechts het vertrekpunt om op zoek te gaan naar andere vormen, texturen, confrontaties, zonder ooit afvallig te zijn aan de architectuur zelf.

Praktisch

 

Er kunnen telkens 20 personen tegelijk de expo bezoeken, het dragen van een mondmasker is verplicht.

 

Expo Leuven is een samenwerking tussen de stad Leuven, M Leuven, 30CC, SLAC en Kunst in Huis.