Zondagvoormiddagrondleidingen KNAL!

Rondleiding

Zondagvoormiddagrondleiding 'KNAL'

31.10.2021 - 09.01.2022
Ik wil een plaatsje reserveren

Zondagvoormiddagrondleidingen

door de tentoonstellingen van KNAL!

Breng je graag een gegidst bezoek aan M, met wat duiding bij de hoogtepunten van de KNAL!-tentoonstellingen? Dan kan je aansluiten bij een hoogtepuntrondleiding op zondagvoormiddag. Een gids loodst je door de tentoonstellingen 'Verbeelding van het universum' en Richard Long, in het kader van het stadsfestival 'KNAL!'.

Over 'Verbeelding van het universum'

'Verbeelding van het universum' vertelt het verhaal van de mens die omhoog kijkt en zich verwondert over het onmetelijke universum – en hoe die verwondering een neerslag gevonden heeft in de beeldende kunsten en het denken tot de 19e eeuw. Topstukken uit nationale en internationale collecties tonen hoe brede antwoorden op de fundamentele vragen rond de oorsprong van de mens en het universum zijn bedacht, uitgedrukt, afgebeeld, omarmd en afgewezen.

Over Richard Long

De hedendaagse, Britse kunstenaar Richard Long richt zijn ogen dan weer op de aarde zelf. De essentie van zijn kunstpraktijk vormen zijn wandelingen door desolate, verwilderde gebieden overal ter wereld. Tijdens die lange wandelingen maakt hij onderweg sculpturen, als sporen van doorgang en transformatie. In de tentoonstelling brengt hij die sporen aanwezig met documentatie- of fotomateriaal en tekstwerken. Maar evengoed voert hij interventies door in de museumzalen zelf: grote sculpturen van natuurlijke gesteentes of drijfhout, en modderschilderingen op de muur. Alles herinnert aan een gezamenlijke, menselijke oorsprong, en een verbondenheid met de natuur.

Praktisch

En dit is er ook nog

Rondleiding met de hele familie

Familierondleiding KNAL!

Groepsbezoek

'Verbeelding van het universum' & Richard Long

Groepsbezoek

Combirondleiding Richard Long & Alexis Gautier