Waanzin. Students at M

Collectiepresentatie

Waanzin

15.03.2019 - 18.04.2021
Reserveer een tijdslot

Om voor iedereen een veilig en aangenaam bezoek te garanderen, loopt er een vast parcours doorheen het museum. Let op: je kan M momenteel enkel bezoeken door vooraf een tijdslot te reserveren. Sinds 11.07 moeten ook alle bezoekers verplicht een mondmasker dragen.

 

Bekijk alle maatregelen die we nemen hier.  

Students at M

Tweejaarlijks geeft M een zaal volledig in handen van het publiek. Ook dit jaar krijgt een groep enthousiastelingen de kans om aan de slag te gaan met onze collectie. Ze selecteren werken op basis van een zelfgekozen thema, vertellen er hun eigen verhalen bij en brainstormen over de presentatie.

Leuvense studenten aan zet

Dit jaar aan zet: tien Leuvense studenten met een uiteenlopende achtergrond, van student Rechten tot student Wijsbegeerte. Samen maakten ze een selectie kunstwerken uit de M-collectie, die ze presenteren in een eigenzinnige scenografie. Het centrale thema? Waanzin. 

Frisse blik

Met de collectiepresentatie Waanzin gaan de deelnemers op zoek naar de zin van waanzin, maar ook de waanzin in ieder van ons. Via een video die in de zaal getoond wordt, vertellen de studenten over het proces dat zij hebben afgelegd en delen ze hun persoonlijke verhaal bij de verschillende stukken die ze selecteerden. De expo biedt op die manier een jonge, frisse blik op een uiteenlopende verzameling kunstwerken.

Verrassende mix

Die verzameling kunstwerken omvat een verrassende mix van zowel oude als hedendaagse werken, waarbij geen enkele discipline geweerd wordt. Zo krijgt een 17de-eeuws schilderij van een onbekende meester of een 19de-eeuws gipsen beeld van Jef Lambeaux in deze presentatie gezelschap van hedendaags videowerk van David Claerbout of een maquette van Dirk Zoete. 


Maak hier kennis met enkele deelnemers aan het project en een greep uit de door hen geselecteerde werken, en lees het interview met Camille en Margot, twee van de student-curatoren.


Deze collectiepresentatie kwam tot stand met werken uit de Cera-collectie. | Met de steun van M-LIFE, het fonds van M – Museum Leuven dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.