Lekker genieten

M-café & M-terras

Het nieuwe M-terras

Deze zomer heeft Leuven er een nieuwe hotspot bij: het M-terras. Verborgen tussen de museumtuin en de trapsculptuur van Hannes Van Severen kan je je lekker neervlijen in de strandstoelen.

Ideaal om op adem te komen van al het shoppen. Of om rustig na te genieten van je museumbezoek bij een lekkere huisgemaakte ice tea of limonade. Naast enkele zomerse slaatjes proef je er ook het lekkerste van enkele lokale beenhouwers. Het uitproberen waard!

Ook aan kinderen is er gedacht. Naast verfrissende ijsjes, kunnen ook spelletjes niet ontbreken. Kubb, badminton en sjoelbak staan klaar. Het belooft een zalige zomer te worden!

Praktisch

Het M-terras kan je bereiken via de ingang van het museum of via de museumtuin.
 

Openingsuren

Ma, di, vrij, za, zo: 11:00 - 18:00
Woe: gesloten
Do: 11:00 - 22:00

Nagenieten in het museumcafé

Gezellig napraten over je museumbezoek kan je ook in het M-café. Je kan er terecht voor een lichte lunch en een ruime selectie aan streekbieren en -producten. Ook zonder een museumticket kan je het café binnenwandelen.

Streekproducten & -bieren

Streekproducten & -bieren

Het M-café presenteert heel wat gerechten met Vlaams-Brabantse streekproducten en -bieren. Probeer, naast de 60 streekbieren, zeker ook de zelfgebrouwen bieren. ‘Vesalius’, een Belgisch fruitbier en ‘I want More’, een stout met toetsen van kriek, vanille en een tint van witte peper.

Scholen

Kom je met je klas? Breng dan je eigen lunchpakket mee. Er is plek om samen te lunchen voor max. 26 kinderen. De enige voorwaarde is dat je vooraf reserveert en één drankje per persoon neemt.

Catering

Wil je graag een aangepast menu voor je vereniging of bedrijf? Ook dat is mogelijk. Mail je concrete vraag en het M-café contacteert je zo snel mogelijk.

Praktisch

Openingsuren
Zo - di: 9:00 - 19:00
Do - za: 9:00 - 23:45
Woe: gesloten

Plan je route naar het M-café

Plan je route naar het M-café

Met de fiets

Alle fietsers zijn welkom. Je kan je fiets makkelijk en veilig achterlaten in de fietsenparking onder het Rector de Somerplein. Vandaar is het nog twee minuten wandelen naar het museumcafé.

 

Met het openbaar vervoer

Het museumcafé bevindt zich op tien minuten wandelen van het station van Leuven. Kom je met de bus, dan is het Rector de Somerplein de dichtstbijzijnde halte. Stippel je route uit met Google maps.

 

Met de auto

Het nieuwe circulatieplan leidt je in verschillende lussen naar Leuven en de parkings. Vermijd je liever het verkeer in de stad? Parkeer dan je auto op één van de randparkings en neem gratis de bus naar het centrum. Parkeer je liever dichtbij? Dan is parking Ladeuze op twee minuten wandelen van het museum. Klik hier voor meer informatie over het circulatieplan en alle parkeermogelijkheden.

 

Met de tourbus

In het autoluwe centrum is er één stopplaats voor autocars aan het Margarethaplein, vlak voor de Sint-Pieterskerk. Daar kan iedereen makkelijk uitstappen en later terug opgepikt worden. 

Contact

Voor meer info en vragen kan je altijd terecht op het nummer +32 (0) 494 50 40 82 of stuur een mailtje naar info@museumcafe.be