Combirondleiding Richard Long & Alexis Gautier

Groepsbezoek

Combirondleiding Richard Long & Alexis Gautier

22.10.2021 - 20.03.2022

Twee uiteenlopende kunstenaars, samen representatief voor de diversiteit van de eigentijdse kunst

Combirondleiding Richard Long & Alexis Gautier

Met Richard Long en 'L’heure de la Soupe' van Alexis Gautier biedt M een staalkaart van de hedendaagse kunstwereld: twee uiteenlopende kunstenaars, maar samen representatief voor de diversiteit van de eigentijdse kunst.

Over Richard Long

Richard Long kunnen we zo ondertussen een veteraan noemen binnen de kunstwereld. Sinds de late jaren ’60 zoekt hij de grenzen van de hedendaagse kunst op, door de natuur en de omgeving een fundamentele rol te geven in zijn praktijk. Tijdens lange wandelingen door desolate landschappen maakt hij onderweg sculpturen, als sporen van doorgang en transformatie. In de tentoonstelling brengt hij die sporen aanwezig met documentatie- of fotomateriaal en tekstwerken. Maar evengoed voert hij interventies door in de museumzalen zelf: grote sculpturen van natuurlijke gesteentes of drijfhout, en modderschilderingen op de muur. Alles herinnert aan een gezamenlijke, menselijke oorsprong, en een verbondenheid met de natuur.

Over Alexis Gautier

Alexis Gautier staat pas aan het begin van zijn carrière. Zijn kunstproductie gaat uit van een doorgedreven dialoog en co-auteurschap. 'L’heure de la Soupe' is dan ook het resultaat van een samenwerking tussen verschillende protagonisten: Gautier zelf, maar ook andere kunstenaars, ambachtslieden uit de hele wereld, medewerkers van het museum en zelfs omwonenden. De tentoonstelling vormt zo een eclectisch decor van menselijke interacties, en biedt oneindig veel mogelijkheden voor interpretatie en herinterpretatie.

Praktisch